fredag 19 september 2008

Dagens läsarbrev

Hur tänkte ni när ni tog något som ska vara att komma bort, att ta en liten paus, att fylla på inspiration och livsglädje, att andas och gjorde det till ett projekt? Organiserat och kravfyllt. Jag förstår inte riktigt.

Först tänkte jag: "Fan vilket bra initiativ, ett tecken på att något inte är rätt, och ett väldigt bra initiativ." Men nu börjar jag tvivla, upplyft mig igen. Tack.

/CK


Hej CK!
Kul att du först gillade idén. Trist att du inte förstår.

Låt mig försöka förklara.

Så som lunchen fungerar på Daddy idag är just helt oorganiserat. Det har vi provat och tröttnat på. Ingen vet var de ska äta utan att. Många hämtar helt slentrianmässigt upp något, vad som helst, utan att bry sig. Andra skiter i att ta lunch helt och hållet. Och bland de som faktiskt går ut blir det ofta ett väldigt velande om vad som ska ätas och vart någonstans. Det leder väldigt ofta till att några blir missnöjda, hoppar av och en känsla av irritation uppstår i gruppen. Det är dåligt sätt att förvalta fritid.

Vi har med några enkla riktlinjer tänkt råda bot på det dåliga och värnar om den lilla tiden varje dag som kalls lunch, och som du själv säger, just bör användas på ett lustfyllt sätt. Vi har tagit bort valfriheten genom att koppla in slumpen. Vi växlar tjat och gnäll mot friska promenader och roliga samtalsämnen. Dessutom prioriterar vi bra mat i alla kategorier.

Det hela är enkelt. Vi låter slumpen styra vart vi ska äta. Resultatet får inte ifrågasättas just för att motverka de tråkigheter som vanligtvis uppstår kring lunch. För att vår vision om den goda lunchen inte ska förflyktigas har vi valt att förpacka det som "Project Lunch". Ett alltid lustfyllt och kreativt projekt. Vi vill att övriga kollegor ska förstå det fina och därför bjuder vi in alla som vill vara med att ansluta sig. Men det går, som du säkert förstår, inte att genomföra detta utan att organisera människor som idag knappt tar lunch.

mvh
/MA

Inga kommentarer: