tisdag 30 september 2008

Fiskekrogen

Tomhet.

Men ändå ack så nöjda. Idag utforskade Project Lunch ny mark. En av lunchkartans vita fläckar skulle få bekänna färg. Vad kan passa bättre en regning tisdagslunch i Göteborg än att styra stegen mot Fiskekrogen. Enligt förhandstipsen skulle luncherna starta någonstans runt 150:-. Helt klart enligt "Project Lunch – Luxe edition"-kriterier. Efter garderoben löstes snabbt och kvickt ett bord för fyra. Med menyerna i hand kom första överraskningen. Den billigaste rätten, en sill- och tillbehörsbuffé, startar på 195:-. Inte mycket att be för mao, vi var tvungna att gå "all in". Fångsten blev tre bergtungor med ragu på knaperstekt fläsk och champinjoner (225:-) samt en grillad hälleflundra på en bädd av svamp och selleri ackompanjerad av potatis- och selleripuré med tilhörande blanka rödvinssås (275:-).



Nästa överraskning kom med maten. Vi kunde direkt notera att ordet "snål" inte finns med i personalens vokabulär. Mycket fisk för slantarna helt enkelt. All var mycket glada över detta och högg in med god aptit. Ingen av oss blev besvikna. Fisken var perfekt mjäll och smälte på tungan, alla tillbehör likaså. Efter en lång lunch med börskraschen och web 2.0-yran avhandlad var det således dags att göra rätt för sig. Fyra betalkort på fyra personer gick smärtfritt. Värre var det för plånboken. En nota på över laxen svider. Här kunde dock noteras att finkrogsvibbarna påverkade de annars så lutheranska luncharna, dricks gavs. Vi gick ut i regnet med en känsla av tomhet över det faktum att detta inte kommer hända igen, på överskådlig tid. Men samtidigt ack så nöjda för att vi lämnat vardagen för en stund.

Givetvis kvalar Fiskekorgen in i det absoluta toppskiktet på lunchlistan, särskilt med tanke på maten. Vägs priset in börjar det bli mer tveksamt. Visst, man får vad man betalar för men det finns gränser i Project Lunch. Tyvärr kan vi bara konstatera att Fiskekorgen ligger utanför dessa.

Totalbetyg: 2
(mat: 5, service: 5)

Inga kommentarer: